In the spotlight: Pieter Stoeltie

Afbeelding
Pieter Stoeltie

Deze keer in "in the spotlight" collega Pieter Stoeltie. Pieter maakt onderdeel uit van het Solutions-team binnen Districon. Hij vertelt u op geheel eigen wijze alles over zijn ervaringen.

 

Van voetballen op het plein naar puzzelen voor het ‘echie’

31 oktober 1985. Wubbo Ockels vertrekt voor zijn ruimtevlucht en in het Noord-Hollandse dorp Huizen krijgen de Stoelties gezinsuitbreiding. Net als zijn broer wordt de jongen vernoemd naar zijn opa en krijgt de naam Pieter.

Image

Zoals zoveel jongetjes op die leeftijd droomt hij ervan profvoetballer of tennisser te worden. Hij merkt echter al snel dat andere jongetjes beter zijn en hij moet zijn doelen bijstellen.

Gelukkig neemt zijn broer een folder over de studie Econometrie en Operationele Research mee – hij heeft zelf nog nooit van de studie gehoord – en wat daarin staat bevalt hem: oplossen van economische en bedrijfskundige puzzels. Na een bevlogen verhaal door prof. dr. Gerard Sierksma over het samenstellen van het optimale voetbalteam schrijft hij zich in aan de RuG.

Na het afronden van zijn vakken stuurt hij Districon een brief om daar z’n scriptie te schrijven en tegelijkertijd een kijkje in een ‘echte’ keuken te nemen. Dit blijkt een gouden zet, want nu, acht jaar later, is hij van analist doorgegroeid naar senior consultant binnen het Solutions team.

(Gratis leestip: Erik en Johan leggen in hun “In the spotlight” uit wat dit team doet en hoe ze werken.)

Image
“Dit is een goed stel hoor” - Theo Reitsma

One big happy journey

Het is dan wel geen glansrijke tenniscarrière geworden, tijdens mijn jaren in Groningen had ik niet gedacht zo’n toffe baan te vinden. Een baan waarin ik, samen met mijn collega’s,

  • retailers als Action, GrandVision en Ahold adviseer;
  • op maat gemaakte applicaties ontwikkel en/of implementeer voor multinationals als Heineken, AirFrance-KLM en DHL;
  • enthousiast over werk praat voor een groep studenten.

Dit alles in een fantastische werkomgeving. Opdrachtgevers en collega’s, bedankt!

Eén van mijn speerpunten voor 2019 is business development in Azië-Pacific. Na het openen van een kantoor in Chicago in 2017, wordt 2019 weer een exciting year door het oprichten van Districon Asia Pte Ltd in Singapore. Naast onze huidige activiteiten in de luchtvrachtsector in APAC, is de ambitie de activiteiten uit te breiden met de andere Districon disciplines, met name met de Solutions / Supply Chain Analytics hoek.

Ook in Azië-Pacific actief? Dan kom ik graag met u in contact om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

De ruimtereis van Wubbo Ockels duurde zeven dagen, mijn Districonreis duurt al acht jaar. En er staat nog zoveel moois te gebeuren…

Image
Born in Huizen, raised in Blaricum, grew up in Groningen and being 'The man of the World' at Districon in Maarssen. (Vrij naar Theo Reitsma.)

Met trots kondig ik de volgende schrijver aan. De man die alles heeft gezien op het gebied van transport en distributienetwerken. Marathonman, ook op zijn vijftigste. Maar bovenal een van mijn belangrijkste leermeesters en een geweldige collega: Ronald Schoo

Wil jij ook werken bij Districon? Bekijk onze vacatures hier

Share with: