Home » Read our latest news first! » Spotlight-hans-van-roest

In the spotlight: Hans van Roest

Afbeelding

Deze keer in "in the spotlight" collega Hans van Roest. Hans is onderdeel van het Cargo Logistics team. Hij vertelt u graag alles over zijn ervaringen.

Wie ben je?

Mijn naam is Hans van Roest en ik werk bijna 10 jaar bij Districon. Binnen Districon ben ik onderdeel van het team Airports & Air Cargo. Ongeveer de helft van de projecten waar ik mee bezig ben, is in het buitenland, de andere helft op of rond Schiphol. Dit betekent dat ik heel regelmatig reis en kennis kan maken met andere culturen. Dat in combinatie met de diversiteit binnen de projecten en de vrijheid om daarin je eigen weg te kiezen, spreekt mij erg aan bij Districon. Als ik niet aan het reizen ben, probeer ik regelmatig een ritje te maken op de racefiets, mountainbike of op de tacx. 

Ervaringen

Vanuit mijn studie Technische Bedrijfskunde in Groningen heb ik een brede basis die ik nu goed kan inzetten binnen de hoek van Cargo Logistics. Zo heb ik mij beziggehouden met het optimaliseren van luchtvracht processen en de IT stromen die daarbij horen, het detailontwerp van logistieke vrachtgebouwen tot het niveau van (cargo) masterplanning van luchthavens met alle partijen die daarbij een rol spelen. 

Een van de voordelen van het werken in het buitenland is dat je in deze projecten heel intensief optrekt met je collega’s, met de klanten en de partners waar we mee samenwerken. In die projecten bouw je een sterke band met elkaar op en werk je in korte tijd samen naar hele concrete resultaten die worden toegepast binnen lokale specifieke situaties. Elk land en elke klant is echt weer anders. Dat houdt mij scherp en het werk afwisselend!

In de afgelopen jaren hebben we binnen het Airports & Air Cargo team ook onze eigen tooling ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is de Air Cargo Terminal Analyzer die we hebben gebouwd in Qlik. Op basis van een gestandaardiseerde informatie set kunnen we in korte tijd middels een dashboard inzicht verkrijgen in de goederenstromen die door een vrachtgebouw lopen. Van e-commerce pakketjes tot pharma producten, van paarden tot complete vliegtuigmotoren. De inzichten gebruiken we in het advies om de logistieke processen in een bestaand gebouw te verbeteren, of een volledig nieuw gebouw in te richten. Door het blijven ontwikkelen van dit soort slimme tooling weet ik zeker dat we de komende jaren onze klanten kunnen blijven verrassen.  

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Voor een volgende "in the Spotlight" zou ik graag Pieter Stoeltie uitnodigen.  Hij is al jaren één van de consultants van het Solutions team en kan daar vast meer over vertellen. Pieter, het woord is aan jou!

Wil jij ook werken bij Districon? Bekijk onze vacatures hier.

Share with: