Home » Read our latest news first! » Spotlight-remco-de-zwart

In the spotlight: Remco de Zwart

Afbeelding

Wie ben ik?

Mijn naam is Remco de Zwart en ik werk nu bijna 2,5 jaar voor Districon. Ik heb een studie achtergrond in Supply Chain Management en waarna ik mijn carrière ben begonnen bij Bakker Logistics, een logistiek dienstverlener in de voedingsmiddelenindustrie.

Binnen het Districon team heb ik verschillende rollen waar ik jullie graag over wil vertellen.

Ten eerste is het mijn rol om een ​​goede collega te zijn binnen het Districon team. Dat probeer ik te doen door een goede sfeer te creëren op kantoor, of bij de opdrachtgever, want ik geloof echt dat de kwaliteit van de output van je werk toeneemt als je met plezier naar je werk gaat. Daarom organiseer ik regelmatig teamactiviteiten zoals pubquizzen, sportevenementen en borrels om elkaar uit te dagen en natuurlijk veel plezier te hebben.

Ten tweede, ook niet onbelangrijk, probeer ik een waardevolle adviseur te zijn van het LCO (Logistics Center and Operations) team. De afgelopen 2,5 jaar heb ik mijn leercurve exponentieel zien groeien omdat ik veel heb kunnen leren van verschillende logistieke werelden en door samen te werken met mijn slimme collega's. Logistieke werelden die ik heb mogen zien zijn mode, bouwmaterialen, farmaceutica en defensie. En de afgelopen 8 maanden heb ik voor Bol.com gewerkt als onderdeel van het ontwerpteam voor hun nieuwe fulfilmentcentrum. Mijn focus ligt altijd op het helpen van de klant bij het maken van de juiste keuzes in de interne logistiek. Ofwel kan het analyseren van interne logistiek de klant helpen bij het maken van de juiste beslissing om in het juiste perceel voor een nieuw magazijn te investeren.

Wat kan ik voor jou doen?

Door mijn projecten voor dit item samen te vatten, merk ik een verschuiving van conventionele magazijnen naar (deels) geautomatiseerde magazijnen. Niet zo verwonderlijk gezien de toenemende hoeveelheid automatiseringsmogelijkheden, de lagere drempel, gecombineerd met een steeds uitdagender arbeidsmarkt. Om deze redenen zien we veel meer verzoeken van deze aard, en gelukkit maar! Dit omdat ik het erg leuk vind om verschillende soorten logistieke methodieken met elkaar te vergelijken, bijvoorbeeld wanneer is er een operationele fit voor een shuttlesysteem in vergelijking met een Autostore? Wanneer moet pick-by-voice worden overwogen in vergelijking met conventionele flowrack-picking of het gebruik van Locus-robots? Of wanneer moet je kiezen de-palletiseren via robots in plaats van handmatig?

Klanten kunnen adviseren bij het beantwoorden van dit soort vragen betekent onder meer het volgende:

 • Heb een analytische (kwantitatieve) basis
  • Meerdere scenario's vergelijken betekent rekenen met veel getallen. Vergelijk bijvoorbeeld een verhoogde capaciteit en minder benodigde vierkante meters versus een investering in AMR robots.
 • Onderschat geen kwalitatieve elementen
  • Naast cijfers, onderschat nooit kwalitatieve elementen zoals veiligheid, ergonomie of kwaliteit welke net zo belangrijk kan zijn als ROI van 3 jaar.
 • Wees op de hoogte van alle MHE innovaties
  • Relaties met potentiële leveranciers zijn daarom belangrijk. Objectief blijven, elke keer weer, is dat nog meer.
 • Wees kritisch naar de klant
  • Soms is de keuze om niet te automatiseren de beste toekomstbestendige keuze, wat in strijd kan zijn met de verwachtingen van de klant.

Vooruitblik naar de toekomst

Ik verwacht in de toekomst meer automatiseringsgerelateerde projecten te doen. Klanten helpen bij het maken van de beste logistieke beslissing om klaar te zijn voor het komende decennium.

Ook verwacht ik actiever te worden in het enthousiasmeren van nieuwe collega's voor warehousing. We gaan daarom excursies organiseren naar MHE-leveranciers om de nieuwste innovaties in de praktijk te zien, zodat we die oplossingen kunnen meenemen binnen onze projecten.

Tot slot verwacht ik veel te leren van de competenties van mijn nieuwe Royal Haskoning DHV-collega's. Sinds 1 oktober zijn we verhuisd naar het hoofdkantoor in Amersfoort en ik ben heel benieuwd hoe we elkaar kunnen versterken. Vooral gezien de automatiseringsvooruitzichten, ben ik er zeker van dat hun emulatie- en simulatievaardigheden dit kunnen bewerkstellingen in projecten waar meerdere systemen op elkaar moeten worden afgestemd.

Welke collega zou jij als volgende in de spotlight willen zien staan?

Graag zou ik Jesse Bleij willen nomineren voor de volgende “In the Spotlight”. Jesse richt zich vooral op Supply Chain modelleren. Ik ben benieuwd naar zijn uitdagingen en ervaringen.

Share with: