Districon geeft case aan econometriestudenten in Tilburg

Afbeelding

Afgelopen donderdag 26 november hebben collega’s Olaf Witsen en Lotte Post op de ‘Econometrics in Practice day’ van Asset | Econometrics een digitale case verzorgd.

 

Ondanks Corona hebben ze samen met de studenten een mooie interactieve case neer kunnen zetten waarbij de studenten de mogelijkheid hebben gehad om Districon als potentiële werkgever te leren kennen. Alle studenten zaten thuis achter hun laptop en de case werd vanaf het kantoor van Districon gegeven.

Na een introductie over Districon werd er over gegaan op het uitleggen van de case. De case waar de studenten mee aan de slag gingen was gebaseerd op een praktijkcase uit het verleden: het uitbalanceren van de werklast in een distributiecentrum van een retailer. Het onderdeel waar de studenten zich in moesten verdiepen was het clusteren van de winkels. Het was erg leuk om te zien met welke ideeën en oplossingen de studenten kwamen in een redelijk korte tijd en in een onwennige setting.

De studenten konden via de break-out rooms in Zoom samenwerken aan de case en Olaf en Lotte hadden de mogelijkheid om langs de verschillende groepjes te gaan voor vragen. Op de foto is te zien hoe dit werd vormgegeven: veel schermen en verschillende ruimtes werden gebruikt.

De ochtend werd afgesloten met informatie over de mogelijkheden die studenten hebben om bij Districon hun Master scriptie te schrijven of als starter aan de slag te gaan. En de bekendmaking van het winnende groepje mocht natuurlijk niet ontbreken!

Afbeelding
Author
Share with: