Home » Read our latest news first! » Case-presentatie-bij-universiteit-twente

Case presentatie bij Universiteit Twente

Afbeelding

Studenten Industrial Engineering en Information Management van de Universiteit Twente kregen bezoek van Districon consultants Bram de la Combé en Frank Bloo. Op 1 december presenteerden zij een case aan 15 masterstudenten. Centraal aan deze case stond het voorspellen van de sales voor een retailer in seizoensgebonden producten. De studenten leerden met het oplossen van de case welke technieken je kunt gebruiken om modellen te maken.

 

Omdat de case diezelfde dag gemaakt werd, hadden Bram en Frank al een opzet in programmeertaal gemaakt. De studenten kregen een aantal voorbeeldtechnieken die ze zelf verder aan moesten vullen. Met daarbij vragen als ‘Welke seizoensgebonden producten zijn er?’ en ‘Wat verwacht ik te verkopen?’. “De techniek kenden ze, maar de toepassing nog niet. Ze vonden het interessant om te zien waar de modellen voor gebruikt worden. In 2 à 3 uur de tijd moesten ze de case maken en deden dat best goed. Iedereen was enthousiast over het toepassen van de theorie en vond het interessant dat de gebruikte tool wereldwijd wordt ingezet.

Deze masterstudenten doen geen specifieke logistieke studie. Dat is ook niet perse nodig om in de logistieke sector actief te zijn. Als in je studie hebt geleerd veel met cijfers te werken en snapt hoe een model werkt, kun je dat ook in de logistiek toepassen. De rest maak je je dan snel genoeg eigen.” leggen Bram en Frank uit.

“Via onze oude studievereniging kwamen we weer in contact met de universiteit. Studenten willen leren hoe ze de theorie in de praktijk kunnen toepassen. Ze maken in ons geval ook kennis met de logistieke sector en welke mogelijkheden hierin voor hen zijn. We hebben toegelicht welke projecten we bij Districon doen. Deze studenten zitten net voor hun afstudeerstage. Een mooie gelegenheid om onder de aandacht te brengen dat ze dit ook bij Districon kunnen doen.

Wil je meer weten over een afstudeerstage of de projecten bij Districon? Bel of mail dan Bram, zij vertellen je er graag meer over. 

Share with: