Verhuizing O|2

Afbeelding

Op 4 januari jl. is de verhuizing naar het O|2 gebouw succesvol van start gegaan. 18 wetenschappelijke onderzoeksgroepen van de VU, VUmc en de UVA verhuizen vanuit diverse locaties naar dit nieuwe gebouw op de Zuidas. Het gebouw biedt werkplekken aan ruim 750 medewerkers en faciliteert 300 laboratoria voor Human Life Science doeleinden. Het omvangrijke meerjaren vastgoedplan is in hoofdlijnen de logistieke leidraad van de verhuizing. In nauw overleg met de eindklanten, zijn de doorlooptijden en definitieve volgorden in een masterplanning vastgelegd. Het belangrijkste doel is, de downtijd van de onderzoeksapparatuur zo kort en beperkt mogelijk te houden.

 

Het team van Districon is verantwoordelijk voor de coördinatie en begeleiding van de verhuizing, het op de juiste wijze transport gereed laten maken, verhuizen en vervolgens laten installeren van de vakgroepen. Aan de verhuizing is ruim anderhalf jaar voorbereiding voorafgegaan. Deze bestond in grote lijnen uit:

  • een volume-inventarisatie inclusief verhuisbegroting;
  • aanbesteding van het verhuisbedrijf en 21 specialistische leveranciers om de verschillende apparatuur te demonteren en op de nieuwe locatie te monteren;
  • verhuis-, inpak en transportplan in draaiboeken verwerken;
  • opstellen requirements voor (maatwerk) lab inrichtingen en installaties.

Gedurende het gehele project werkt het projectteam van Districon nauw samen met de projectleden van de 18 onderzoeksgroepen. Vooral de korte communicatielijnen en heldere afstemming worden over en weer zeer gewaardeerd, waarbij de dagelijkse “Lean Sta Sessies” zorgen voor een soepele projectvoortgang en bewaking.

Daarnaast heeft Districon een ervaren Facility Manager ingezet, verantwoordelijk voor de facilitaire inrichting van het O|2 gebouw.

Lab specials

Tijdens de inventarisatie zijn 250 apparaten gekenmerkt als “verhuis technisch” complex. Deze hebben een specifiek Districon verhuispaspoort gekregen. Een aantal van deze complexe apparaten kunnen vanwege de omvang niet intern per lift getransporteerd worden. Deze worden op spectaculaire wijze, met behulp van een hijskraan en door een tijdelijke gevelopening, op de juiste verdieping geplaatst.

O|2

Bi photon laser (afdeling MCBI, VUmc) naar de 11e verdieping.

Vijf van de achttien vakgroepen zijn inmiddels verhuisd. Alles verloopt volgens schema en de gebruikers hebben hun tevredenheid uitgesproken over de Districon aanpak. Conform planning is de verhuizing naar het O|2 gebouw medio april 2016 afgerond.

Share with: