Home » Read our latest news first! » Spotlight-mark-vijlbrief

In the spotlight: Mark Vijlbrief

Afbeelding

Wie ben je? 

Mijn naam is Mark Vijlbrief en ik ben sinds april 2022 werkzaam bij Districon. Ik heb een bachelor en master in Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Tijdens mijn master heb ik de track Transport Engineering and Logistics gevolgd, waarbij ik mij voornamelijk focuste op de logistiek op en rond luchthavens. Gecombineerd met mijn interesse in data-analytics ben ik in mijn carrière dan ook veel bezig geweest met data gerichte projecten voor verschillende grote transportbedrijven zoals KLM Cityhopper en NS, maar ook voor grote vliegvelden zoals Schiphol.

Binnen Districon ben ik werkzaam in het Air Cargo & Parcels team als consultant en analist. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met verschillende data-analyses en dashboarding projecten binnen de luchtvrachtsector. Dit varieert van het uitpluizen van vluchtschema’s om verschillende vrachtstromen inzichtelijk te maken, tot dashboards ontwikkelen voor onze klanten om de status van hun systemen inzichtelijk en efficiënter te maken.

Mijn ervaringen

Sinds mijn start heb ik al verschillende soorten projecten gedaan binnen de luchtvrachtsector, iets wat ik erg waardeer aan mijn werk bij Districon. Wat mij altijd blijft verbazen is de verscheidenheid aan vracht die door de lucht wordt verstuurd. Waar de meeste mensen bij luchtvracht voornamelijk aan e-commerce en pakketjes denken, gaan er veel meer soorten vracht door de lucht. Van bloemen tot exclusieve auto’s, elke keer als ik namens Districon door de loods van een vracht afhandelaar loop blijf ik mij verbazen.

Luchtvracht gaat verder dan alleen transport door de lucht. Het gebeurt namelijk zelden dat het eindstation van de vracht de luchthaven zelf is. Een belangrijk onderdeel van de sector is dan ook het landzijdige transport. Een sector die een hele andere cultuur heeft dan de luchtvaartsector. Mijn projecten hierin vind ik dan ook erg interessant en afwisselend. Zeker de projecten waarbij naar beide types transport gekeken wordt zijn erg uitdagend en leerzaam.

Een ander mooi aspect aan mijn werk vind ik de interactie met de klant. Het blijft mooi om samen met een klant te bepalen welk vraagstuk ze precies willen beantwoorden en vervolgens via hun eigen data dit vraagstuk op te lossen. Dit aspect komt veel voor in mijn dashboarding werk, waar ik veelal bepaalde stromen of systemen van een klant inzichtelijk maak in een dashboard. Dit dashboard kan dan vervolgens gebruikt worden om de operatie van de klant te kunnen optimaliseren.

Visie voor de toekomst 

De afgelopen jaren zijn hele interessante jaren geweest voor de luchtvracht sector. De pandemie, wereldwijde politiek en personeelstekorten laten ons zien dat je als sector ook dynamisch moet zijn om sterk te blijven. Ik verwacht dan ook dat de komende jaren de luchtvracht sector zal veranderen om robuuster te zijn tegen dit soort snelle en impactvolle veranderingen.

Duurzaamheid speelt, net als in elke andere sector, ook een belangrijke rol de komende jaren. Dit gaat verder dan alleen het verduurzamen van de vliegtuigen en vrachtwagens. Denk bijvoorbeeld aan het efficiënter afhandelen van vracht of het verhogen van de vracht bezetting in de vliegtuigen vrachtwagens. Ik kijk er erg naar uit om mijn aandeel te spelen in deze veranderingen.

Wie volgt jouw In the spotlight op?

Het mooie aan Districon is ook de verscheidenheid in werk die wij doen in de verschillende teams. Ik nomineer dan ook graag Linde Tangelder om ons meer te vertellen over haar ervaringen binnen het Sustainability team in de volgende ‘in the spotlight’. Ik ben erg benieuwd naar haar visie en inzichten!

Share with: