Home » Read our latest news first! » Spotlight-jack-pool

In the spotlight: Jack Pool

Afbeelding

Deze keer in "in the spotlight" Jack Pool. Jack is sinds 2010 Managing Director van Districon. Hij vertelt u graag alles over zijn ervaringen.

 

Wie ben je?

Mijn naam is Jack Pool. In 2010 heb ik mij aangesloten bij Districon. Na jarenlange ervaring in de Supply Chain bij diverse grote bedrijven zoals Scapino, Ikea, Gillette-P&G en Nutricia/Danone was ik toe aan een verandering. Ik wilde mijn passie voor Supply Chain graag combineren met ondernemerschap en heb mij ingekocht als aandeelhouder van Districon, een stap die ik nog altijd als zeer positief heb ervaren. Als partner van Districon ben ik vooral eindverantwoordelijk voor de uitbouw van onze Districon Solutions business, maar geniet ik er ook van om met regelmaat advies en/of interim projecten op te pakken. 

Mijn ervaringen

Achteraf gezien ben ik op een heel mooi moment Districon ingestapt. De ergste crisis was net voorbij, e-commerce nam serieuze vormen aan en Analytics deed zijn intrede. Dat bood ons als bedrijf enorme kansen en ik vind het dan ook fantastisch dat we als partners van Districon zijn gaan ondernemen en extra producten zijn gaan aanbieden, nieuwe markten zijn gaan betreden en hard zijn gegroeid. Van een bedrijf met 17 consultants met grotendeels een BeNeLux focus zijn we nu de 60 consultants ruim gepasseerd en zijn we wereldwijd actief in meer dan 50 landen.

Samen met onze partners AIMMS en Qlik bieden we onder de vlag van Districon Solutions nu een breed spectrum aan Supply Chain Analytics oplossingen aan en zijn we stappen aan het zetten op gebied van Machine Learning. Wij halen hierbij het maximale uit de technische mogelijkheden en zijn altijd op zoek naar de meest optimale oplossing voor de klant. Snel, vernieuwend, flexibel, schaalbaar en relatief zeer betaalbaar. Uitermate boeiend en volgens mij staat de wereld van Supply Chain Analytics nog maar in de kinderschoenen. Wij zullen voorop blijven lopen met creatieve vernieuwende toepassingen waarin we onze kennis van Supply Chain processen, data aangevuld met ijzersterke tooling, volop blijven benutten.

Met Districon Solutions merken we ook dat we een nieuwe groep van grote internationale klanten bereiken. Klanten met een wereldwijde Supply Chain en koplopers op gebied van Supply Chain Analytics. We hebben daarmee de kans gekregen ook internationaal onze vleugels uit te slaan, waarbij onze vestiging in Chicago het eerste resultaat is. Fantastisch om te zien dat we daar ook veel succes lijken te hebben met een aantal mooie nieuwe klanten. Ik ben dan ook supertrots dat we recent de eerste 2 lokale medewerkers in de USA hebben aangenomen in aanvulling op het Nederlandse Districon duo dat het pionierswerk onder leiding van Sander van Lokven zo mooi uitvoert.

Maar het allermooiste is toch wel de prettige cultuur en omgeving waarin we binnen Districon kunnen werken. Collega’s die altijd voor elkaar klaar staan, respect voor elkaar, passie voor Supply Chain en Analytics, het kunnen nemen van verantwoordelijkheid en een prettige work-life balance. En last but not least een fantastische werkomgeving die mij in staat stelt om regelmatig, als een echte Hollander, op de fiets naar kantoor te komen. 

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Mijn passie voor data herken ik ook bij mijn collega Aleks Hoogendoorn, één van onze eerste medewerkers in ons Business Intelligence team en een crack op zijn gebied. Daarnaast hebben we onze Poolse achtergrond gemeen, hoewel die van mij wel wat jaartjes verder terug gaat in de historie. Een mooie aanleiding om het stokje over te geven aan Aleks om de volgende keer in de spotlight te staan.  

Share with: