Home » Read our latest news first! » Inzicht-co2-uitstoot-doormiddel-van-community-benchmarks

Inzicht in CO2 uitstoot doormiddel van Community Benchmarks

Afbeelding

In samenwerking met Topsector Logistiek brengt Districon de CO2 uitstoot voor meerdere bedrijven uit verschillende industrieën in kaart doormiddel van carbon footprinting.

Als onderdeel van het landelijk programma worden hiermee zogeheten ‘Community Benchmarks’ uitgevoerd. Deze Benchmarks hebben als doel de CO2 footprint binnen verschillende industrieën, ookwel Communities, te berekenen en inzichtelijk te maken in een dashboard van BigMile (link toevoegen).  

Door de CO2 uitstoot van ca. vijf vervoerders te vergelijken, wordt een beeld van de carbon footprint van een bepaalde sector opgesteld.

Deelnemen in drie stappen: van data naar dashboard

Wanneer uw bedrijf deelneemt aan het community benchmark project, zal allereerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Daarna wordt doormiddel van datagegevens een analyse van de CO2 footprint van uw bedrijf gemaakt. Deze uitkomsten worden vervolgens inzichtelijk gemaakt in een interactief dashboard. Hierin wordt tevens geanonimiseerd getoond waar u staat op het gebied van CO2 uitstoot in vergelijking met andere bedrijven in uw sector.

Er zijn voor uw organisatie geen kosten verbonden aan het uitvoeren van de Community Benchmark, Topsector Logistiek betaalt de inzet van Districon.

Een groot aantal bedrijven gingen u voor

Een groot aantal bedrijven in verschillende industrieën, variërend van luchtvrachtvervoerders tot elektrotechnische groothandels gingen u al voor. Zo is onlangs een Community Benchmark uitgevoerd voor vijf bierbrouwers in Nederland. Voor de deelnemende bedrijven werd niet alleen de CO2 emissie getoond, maar ook bleek dat 3,5% van de ritten binnen de industrie bespaard kon worden. Hierdoor is een mooie samenwerking ontstaan waarin verder wordt gekeken naar een efficiënte en verdere verduurzaming van de sector. Klik hier om het hele verhaal te lezen.

Mogelijkheden voor uw bedrijf bij deelname

Voor de deelnemers zijn geen kosten verbonden aan het uitvoeren van de Community Benchmarks, de inzet van Districon en het BigMile platform wordt gefinancierd door Topsector Logistiek.

Door deel te nemen aan de Community Benchmarks wordt de CO2 uitstoot doormiddel van BigMile van uw bedrijf inzichtelijk gemaakt in een dashboard en kan worden ingezoomd op detailniveau van het eigen netwerk. Ook krijgt u een beeld van de CO2 uitstoot in de industrie en kan deze (anoniem) met andere spelers worden vergeleken. Tot slot kunnen andere inzichten worden verkregen waaruit initiatieven kunnen ontstaan die CO2 reductie of efficiëntie bevorderen.

Regelmatig starten er nieuwe community benchmarks en benaderen we partijen om deel te nemen.

Wilt u zeker weten dat we uw organisatie meenemen als we uw sector benchmarken? Laat dan alvast uw gegevens achter en u staat vooraan als we een benchmark starten.

Share with: