Districon presenteert case aan Wageningse studenten

Afbeelding

Dinsdag 1 december hebben Olaf Witsen, Lotte Post en Laurens Buijs een gastcollege gegeven aan studenten van de Wageningen Universiteit.

 

De studenten, een combinatie van Bachelor- en Master Studenten van het vak ‘data-driven supply chain management’, kregen een case gepresenteerd waarin ze verschillende Operations Research en Machine Learning technieken moesten toepassen.

De case, gemaakt door Laurens Buijs, beviel goed bij de studenten. Met geanonimiseerde data van een snel groeiende retailer in Europa konden studenten inzichten vergaren in het clusteren van winkels en optimaliseren van de transport flow. Na het toepassen van verschillende clustering technieken, werd een Vehicle Routing Probleem opgelost om tot de beste bezorgroutes te komen.

De week erop, 8 december, hebben studenten hun bevindingen gepresenteerd aan de docenten en de Districon medewerkers. De resultaten: verassend uiteenlopende oplossingen en creatieve invalshoeken van het probleem. Olaf Witsen vertelde enthousiast over de aanpak van Districon, dit werd gedemonstreerd aan de hand van een AIMMS model.

Ook werd er verteld over de tal van mogelijkheden voor studenten bij Districon. Hier werd via Microsoft Teams enthousiast op gereageerd. Studenten vroegen over toepassingen van Machine Learning, afstudeermogelijkheden, en het sollicitatieproces.

 

Author: Laurens Buijs

Share with: