Districon geeft gastcollege aan studenten van de Wageningen Universiteit

Afbeelding

Donderdag 18 juni hebben Richard Hornstra, Harmke Duijnisveld en Martijn de Rond een digitiaal gastcollege verzorgd voor studenten aan de Wageningen Universiteit. Het gastcollege werd gegeven als onderdeel van het vak Operations Research and Logistics, wat gevolgd wordt door (eind) Master-studenten met verschillende studie-achtergronden die geïnteresseerd zijn om hun Master thesis en/of stage te gaan doen bij de gelijknamige groep van de universiteit.

 

Richard, Harmke en Martijn hebben de studenten verteld over de manier waarop OR technieken bij Districon worden gebruikt om onze klanten te helpen de flow in hun supply chain te verbeteren. Dit hebben zij gedaan aan de hand van voorbeelden uit projecten die zelf gedaan hebben. Ook hebben zij een demo gegeven over de toepassing van een genetic algorithm binnen 'prodution planning'. Door middel van een online poll werden de studenten gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan met de demo. 

Martijn is zelf recent afgestudeerd aan de Wageningen Unversiteit en heeft zijn eerste maanden bij Districon combineerde met het assisteren bij het bovengenoemde vak. Hij heeft de studenten verteld over zijn ervaringen bij Districon en waarom Districon voor hem goed aansluit bij zijn opgedane kennis en intresses.

Tot slot hebben we de studenten verteld over de mogelijkheden tot het schrijven van een thesis bij Districon.

Ondanks dat de digitale barriere de interactie wat moelijker maakte, kwamen er toch een hoop leuke vragen van de studenten die zorgde voor interessante discussies. Daarnaast waren zij erg geïnteresseerd in de thesis mogelijkheden die Districon biedt.

We vonden het erg leuk om het gastcollege te verzorgen en hopen volgend jaar de studenten fysiek in Wageningen te kunnen ontmoeten!

Share with: