Home » Read our latest news first! » De-spotlight-jop-kremers

In de spotlight: Jop Kremers

Afbeelding

Wie ben je?

Mijn naam is Jop Kremers, en ik ben in september '22 begonnen bij Districon. Ik heb gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven, waar ik mijn bachelor Technische Bedrijfskunde en mijn master Innovation Management heb afgerond. Tijdens mijn studie heb ik mijn vaardigheden verbeterd in het modelleren en optimaliseren van bedrijfsprocessen met behulp van data-analyse.

Mijn master thesis heb ik geschreven bij Royal HaskoningDHV, waar ik een onderzoek heb gedaan voor één van hun klanten, LambWeston / Meijer. Wat ik het leukste vond aan dat project was het gebruik van voorspellings- en optimalisatiemodellen om strategisch advies te geven aan klanten en processen in de supply chain te optimaliseren. Via Royal HaskoningDHV ben ik in contact gekomen met Districon, waar ik de kans krijg om deze interesses verder te verkennen in verschillende projecten.

Binnen Districon ben ik consultant in het team Netwerk & Mobiliteit, waar ik voornamelijk aan projecten werk op het gebied van transportoptimalisatie en netwerk redesign. Ik houd me voornamelijk bezig met data-analyse en dashboarding om inzicht te geven aan onze klanten en het te berekenen wat de mogelijke impact van alternatieve scenario’s is.

Mijn Ervaringen:

Een van de grootste voordelen van werken bij Districon is dat ik projecten mag uitvoeren voor veel verschillende bedrijven, waardoor ik hun processen leer kennen. Naast de verschillen tussen projecten, zijn er ook veel overeenkomsten. De ervaring die je opdoet in het ene project, neem je mee naar het volgende.

Daarnaast vind ik het meenemen van verschillende perspectieven van stakeholders en het daarbij laten aansluiten van een oplossing een mooie uitdaging. Zo hebben we eerder dit jaar onderzocht wat het effect is van tijdvensters op de logistieke druk op binnensteden. In dit project interviewden we distributeurs, gemeenten en retailers om hun standpunten over het onderwerp te bespreken. Hoewel het standpunt van elke partij verschilde, was er veel draagvlak om tot een oplossing te komen en waren de partijen bereid te kijken waar ze zelf mee konden bijdragen. Samenwerking leidde hierbij tot het vinden van een betere theoretische oplossing.

De reacties van onze klanten zorgen ervoor dat ik me gewaardeerd voel. Wanneer ik hoor dat strategische beslissingen zijn genomen op basis van mijn werk, en klanten terugkeren met vervolgvragen, is dat een mooie vorm van waardering. Dit geeft me energie om me met volle overtuiging te blijven inzetten in projecten.

Visie op de toekomst:

De logistieke sector innoveert voortdurend en zal altijd uitdagingen blijven hebben. In de komende jaren verwacht ik dat belangrijke onderwerpen duurzaamheid, congestie in steden en schaarste van middelen (zoals grondstoffen en personeel) zullen zijn. Nieuwe regelgeving en marktomstandigheden zullen bedrijven aansporen om alternatieve ontwerpen voor hun supply chains te verkennen.

Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan het vinden van oplossingen voor de nieuwe uitdagingen die eraan komen en bij te dragen aan efficiëntere en duurzamere logistiek. In de komende jaren wil ik mijn consulting skills blijven ontwikkelen en meer ervaring opdoen op het gebied van logistiek.

De volgende in de Spotlight:

Voor de volgende 'in the spotlight' zou ik graag Alexis Graves willen nomineren. Ik ben benieuwd naar haar ervaringen in de Verenigde Staten.

Share with: