Home » Read our latest news first! » Bijdragen-aan-kwalitatief-drinkwater

Bijdragen aan kwalitatief drinkwater

Afbeelding
.

Evides Waterbedrijf levert drinkwater in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en op de Brabantse Wal. Met een afnemersgebied van maar liefst 2,5 miljoen mensen en het bedrijfsleven een enorme verantwoordelijkheid. Naast het produceren van kwalitatief hoogwaardig drinkwater is de logistiek ervan minstens zo belangrijk. Van aanleg en beheer van waterleidingen tot bevoorraden van drinkwater in het havengebied. Op diverse locaties in het verzorgingsgebied vind je opslagpunten voor onderdelen van het leidingnetwerk. “Districon hielp ons met de centralisatie van deze magazijnen”, aldus teamleider Willem van der Schans.

Klanten in een gebied van Rotterdam tot aan de Belgische grens kunnen dagelijks rekenen op betrouwbaar kraanwater. Daarnaast levert Evides industriewaterdiensten op maat. Willem van der Schans is als teamleider Logistiek en DWS (Drink Water Schepen) beheerder van de materialen stroom. Hij zorgt dat monteurs en aannemers tijdig hun materialen krijgen. Zijn team logistiek en DWS bestaat uit een groep schippers en magazijnmedewerkers. Ook het beheer van de noodwatervoorziening valt onder de verantwoording van zijn team. 

Logistieke expertise

Willem: “Waarom ik Districon heb ingeschakeld? In 2022 wordt de opslaglocatie Oud-Beijerland opgegeven. Ik ben direct begonnen met centralisatie. Bestaande magazijnen verhuizen, voorraden overhevelen naar centrale locaties en de magazijnen in Kralingen opnieuw inrichten. De opslag van Oud-Beijerland en Kralingen wilden we samenvoegen tot één centraal magazijn. Ik zocht een gespecialiseerde partner die me in dit hele traject kon adviseren. De klik met Districon consultant Tom Vermaas en senior consultant Wouter Nering Bögel was er meteen. Na onderzoek concludeerden zij dat het voor een van de te integreren onderdelen, Metering, beter was 80% van de bestelregels uit te besteden bij een externe partij. Hierdoor verminderde het proces met één schakel. Alle opslag en bestellingen gingen naar de aannemer. Door een procesbeschrijving werd uitbesteding mogelijk gemaakt, met een raamcontract met de aannemer als resultaat.

In stelling gebracht 

Districonner van het eerste uur en senior consultant Ed Slegtenhorst adviseerde ons vervolgens bij reorganisatie van de magazijnen. Hij bracht alles in beeld, van stellingen tot kantoor, verhuizingen en herinrichting van de magazijnen. Vanuit gedegen inventarisatie maakte hij per onderdeel de procesbeschrijving en begroting”, aldus Willem. 

“Door strak op de planning te sturen, kregen we veel voor elkaar. Zoals de herinrichting van het bestaande magazijn in Kralingen, verhuizing van 140 Trailer ladingen van de externe locatie naar de calamiteitenloods, uitfasering van Conline en verhuizing van de PVC buizen-voorraad naar Kralingen, inclusief de bouw van een nieuwe stelling. Maar dat is nog niet alles. We verhuisden de stalenbuizen voorraad naar CCI Moerdijk, het magazijn Oud-Beijerland naar Kralingen en brachten 6 bestaande droppoints in kaart. Deze worden heringericht (verwachte afronding eind 2019), net als het projecten- en monsterkasten magazijn.

Momenteel werken we met Districon aan de overgang van het WMS systeem AX2009 naar Microsoft 365 software om logistieke processen sneller en efficiënter te laten verlopen. Districon consultant Ilona van Vliet brengt eerst voor alle magazijnen de processen gedetailleerd in beeld. Zo kunnen we deze, inclusief mogelijke verbeteringen, doorvoeren in de nieuwe software. Het ontwikkeltraject naar deze cloudversie loopt naar verwachting tot het einde van dit jaar. “

Synergie

Willem vervolgt: “Er zit energie in de samenwerking met Districon. Ze hebben gigantisch veel kennis in huis en maken daar optimaal gebruik van. Zoals een planningsmodule die hun business intelligence consultants voor ons ontwikkelden, net als een op maat gemaakt programma om certificaten van stalen buizen te traceren. Districon consultants handelen vanuit mogelijkheden: overal is een oplossing voor. Ik sluit me volledig aan bij hun visie ‘Kan niet bestaat niet’.”

Foto: Willem van der Schans in 1800 mm grote ruwwaterleiding.
Share with: