search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

In the spotlight: Imke Gerritsma

01-05-2018 - 14:45 - Blog

Deze keer in ''In the spotlight'' collega Imke Gerritsma. Imke is consultant binnen het Districon Solutions team.

Wie ben je?

Mijn naam is Imke Gerritsma en ik werk nu bijna 2,5 jaar bij Districon. Als afgestudeerd wiskundige ben ik actief binnen Districon Solutions, waar ik voornamelijk tools ontwikkel die wiskundige optimalisatie combineren met supply chain logica. Zo’n tool kan onze klanten helpen elke dag weer een optimale beslissing te maken, en het geeft me veel energie dit mede mogelijk te maken! 

Mijn ervaringen

De rode draad van mijn studie Toegepaste Wiskunde was altijd wiskundige logica toepassen op praktijkproblemen. Na mijn afstuderen wist ik dan ook zeker dat ik daar verder mee wilde: mensen vooruithelpen met behulp van (wiskundige) modellen, simulatie of optimalisatie. Gelukkig mag ik dit bij Districon elke dag weer doen. Onze klanten worstelen met sterk uiteenlopende Supply Chain vraagstukken, van het zoeken naar een optimale bevoorradingsstrategie voor supermarkten tot het vinden van een goede plek voor een nieuw distributiecentrum. Wat al deze klanten gemeen hebben is het groeiende besef van de waarde van data die ze in handen hebben. Vaak is er veel informatie beschikbaar binnen een bedrijf, maar wordt deze informatie nog niet op de juiste manier aan elkaar gekoppeld om zo goede beslissingen te maken. Wij helpen hen om deze data bij elkaar te brengen en suggesties te geven voor goede beslissingen.

Door de groeiende vraag van de klant zie je Districon Solutions ook sterk groeien, zowel in aantal mensen als in kennis en ervaring. Het gevarieerde team houdt het samenwerken leuk en afwisselend. Binnen heel Districon besteden we regelmatig tijd aan kennisoverdracht en persoonlijke ontwikkeling. Met de inbreng van stagiaires en projecten buiten de gebaande paden blijven we onszelf uitdagen. Zo zijn we op dit moment ook erg geïnteresseerd in de afweging tussen wiskundige optimalisatie en machine learning. Welke methode kunnen we bij welk probleem het beste gebruiken?

Omdat we binnen Districon Solutions vaak een tool opleveren aan een klant, vraagt dit naast ontwikkeling en advies ook nog een belangrijk stukje nazorg. Deze ondersteuningsrol heeft me de afgelopen jaren in staat gesteld goed te volgen hoe de opgeleverde tool opgenomen wordt in de werkzaamheden van de klant. Het zien groeien van het gebruiksgemak, begrip, en vertrouwen in de uitkomst van de tool, is erg leuk om te zien. Klanten komen vaak na een tijd tot inzichten die ze voor de ontwikkeling van de tool niet hadden kunnen bedenken. In relatief simpele en korte stappen kunnen we dan verbeteringen en uitbreidingen toevoegen, om zo de uitkomsten van de tool te blijven optimaliseren.

Welke collega mag van jou in de volgende spotlight staan?

Voor de volgende editie zet ik graag Tom Vermaas in de spotlight. Tom zit, in tegenstelling tot mij, het liefst niet de hele dag in modellen en data te denken. In plaats daarvan richt hij zich graag op de tactische en menselijke kant van onze branche. Tom, ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!