search menu linkedin twitter facebook cross phone check arrow-left arrow-right mail

Districon Seminar "Logistiek 4.0" 14 juni 2018 te Nyenrode

23-05-2018 - 09:30 - Nieuws

"Logistiek 4.0", wat betekent dit voor u? Op 14 juni a.s. slaan wij de brug tussen logistieke innovatie en de praktijk van vandaag. Welke ontwikkelingen lijken nog ver weg, maar verdienen nu al aandacht? Wat betekent dit in de praktijk?

Na het succes van 2017 zetten we opnieuw logistieke innovatie in de spotlight. "Logistiek 4.0", verlegt de focus van kosten verlagen naar waarde vermeerderen. We richten ons op de logistieke operatie, waarbij drie gebieden aandacht krijgen:

  • Mechanisatie, robots en automatisering
  • Transacties, informatie delen en vertrouwen
  • Planning & Control, kunstmatige intelligentie en real time visibility 

We gaan voor een verrassend programma. Sprekers uit de praktijk zetten de toon, in workshops geven we samen kleur aan het toekomstbeeld. 

Nyenrode biedt een prachtige ambiance, het aantal plaatsen is helaas beperkt. Ruim honderd deelnemers hebben zich reeds aangemeld.

Een inspirerend programma:

Het programma van ons seminar kent een drietal plenaire sessies, gegeven door onderstaande sprekers. Na deze plenaire sessies kunt u één van de drie workshops volgen verdiepend op de plenaire sessies of ons Living Logistics 4.0 Lab bezoeken. Deze interactieve sessies worden ondersteund door DHL, Peapod, Goederenhubs Nederland, Aucxis, WEWO en HermanDeGroot Ingenieurs.

Sprekers:

Ben Gesing; Project Manager, Innovation & Trend Research bij DHL (Bonn) Customer Solutions & Innovation

Ben Gesing werkt bij DHL als innovatie strateeg en thought leader. Hij leidt onderzoek en pilots op het gebied van kunstmatige intelligentie, blockchain en robotisering. Ben komt uit California, en werkt nu voor DHL in Europa. Op ons seminar vertelt hij over recente tests en proeven die DHL gedaan heeft op het gebied van robotisering en u meenemen in de do’s en don’ts van soortgelijke proof of concepts. (Engelstalig)

Birgit Hendriks; Projectmanager Goederenhubs Nederland, het platform voor de duurzame stadslogistiek

Datadelen is helemaal niet eng, maar biedt juist fantastische kansen op weg naar de supply chain van de toekomst. Birgit deelt haar ervaring met de consolidatie van goederenstromen voor de laatste (en eerste) kilometers. Gerealiseerd dankzij een open, maar beschermde, uitwisseling van data. 

Daniël van Gool; Director Supply Chain Development bij Peapod, de online boodschappen bezorgdienst van Ahold Delhaize in de USA

Peapod is continu op zoek naar meer efficiëntie. Daniël vertelt hoe hij data op een intelligente manier benut om de productiviteit in de warehouses te verbeteren en bottlenecks te identificeren en op te lossen.

Van links naar rechts: Ben Gesing, Birgit Hendriks, Daniël van Gool,

Interesse in ons seminar "Logistiek 4.0"?

Neem contact op met uw Districon contactpersoon of stuur een mail naar seminar@districon.nl

 

De volgende bedrijven hebben zich reeds aangemeld:

Aftermovie Districon Seminar 2017 "Future Mobility"